Komparace výnosů termínovaných vkladů u vybraných peněžních ústavů - Sochorová, Martina (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je analýza nabídek termínovaných vkladů u vybraných finančních institucí působících na trhu v České republice a jejich následné srovnání. Teoretická část popisuje a charakterizuje finanční instituce, základní pojmy související s termínovanými vklady a výpočty důležité pro stanovení výnosů. Dále se teoretická část zabývá zmapováním nabídky termínovaných vkladů u vybraných finančních institucí na trhu v České republice. Praktická část je zaměřena na srovnání výnosů z vkladů vybraných finančních institucí v České republice. Výsledkem této práce je doporučení nejlepšího termínovaného vkladu v souladu s danými požadavky.
Comparison of the revenues from term deposits of selected financial institutions
Keywords: Klíčová slova: termínovaný vklad; úrok; výnos; úroková míra; peněžní ústav; banka; družstvo; analýza a srovnání nabíde; Key words: term deposit; revenue; financial institution; bank; analysis and comparison of offers