Vybrané ekonomické a sociální ukazatele Čínské lidové republiky za poslední období. Základní trendy - Vaněček, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce, "Vybrané ekonomické a sociální ukazatele Čínské lidové republiky za poslední období. Základní trendy.", má za cíl popsat ekonomickou a sociální situaci ČLR za poslední období a zachytit základní ekonomické trendy. Jako stěžejní dílo pro tuto práci byla použita publikace Ronalda Coase, How China Became Capitalist. První část práce je věnována počátkům socialistické tržní ekonomiky a postavě Teng Siao-pinga. Zde se práce zaměřuje především na reformní období od počátku 70. let. Další část práce se zabývá rozborem základních makroekonomických ukazatelů a porovnáním oficiálních statistik čínského statistického úřadu s údaji z portálů jako The World Bank či OECD. Poslední část práce je věnována ostatním často zmiňovaným tématům, jako postavení Číny ve skupině BRICS, poslední pětiletý plán či změnám v sociálním podnebí v posledním období.
Selected economic and social indicators of the People's Republic of China in the last period. Basic trends