Putěvoditěl po okrestnosťam g.Graděc Kralove - Hejnišová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Počet stran - 49, úvod, 5 hlavních kapitol (Hradecko, Český ráj, Kladské pomezí, Orlické hory a Podkrkonoší, Krnonoše a Podkrkonoší), závěr, seznam použité literatury, přílohy. Bakalářská práce slouží jako průvodce po Královéhradecku. Jednotlivé kapitoly jsou soustředěny na všeobecné informace, historii, přírodu, zajímavosti i poskytované služby. Práce je doplněna fotografiemi.
Guide-book Hradec Králové´s Vicinity
Keywords: průvodce; hrad; přírodní rezervace; cyklostezka; historická památka; stavební styl; Hradecko; Český ráj; Kladské pomezí; Orlické hory a Podkrkonoší; Krnonoše a Podkrkonoší; guide-book; castle; nature reserve; bicycle path; historical monument; architectural style; Hradecko; Cesky raj; Kladske pomezi; Orlicke mountains; Giant mountains a Podkrkonosi