Porovnání možností vzdělávání zdravých a mentálně postižených dětí - Chmelařová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou vzdělávání mentálně postižených dětí. Seznamuje s pojmem mentální postižení (mentální retardace), Downův syndrom, alternativní škola, základní škola, speciální a praktická škola a nakonec i s pojmem domácí vzdělávání. Práce zjišťuje ideální způsob vzdělávání lehce mentálně postižených dětí.
Comparison of education opportunities of healthy and mentaly handicapped childreu
Keywords: Alternativní školy; Downův syndrom; mentální postižení; mentální retardace; praktická škola; speciální škola; základní škola; alternative schooling; Down syndrom; mental disability; mental retardation; practical school; special school; elemantary school