Podniková kultura a její role v řízení lidských zdrojů - Pertlíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce bylo vystihnout podnikovou kulturu ve vybrané firmě vzhledem k její roli v řízení lidských zdrojů. Pro průzkum byl vybrán zemědělský podnik v západočeském kraji. Tento podnik vyniká především svými chovatelskými úspěchy v Čechách i zahraničí. Působí na trhu již delší dobu, proto bylo předmětem průzkumu zjišťování, zda se tento podnik drží již zavedených postupů či má snahu se neustále rozvíjet v rámci technologií a řízení lidských zdrojů v daném oboru. Závěrem byla navržena následná opatření, která by mohla přispět ke zlepšení podnikové kultury a tím i efektivnosti podniku.
Corporate culture and its role in human resource management
Keywords: Podniková kultura; Řízení lidských zdrojů; Lidský kapitál; Corporate culture; Human ressource management; Human capital