Internetové sociální sítě - jejich vliv na osobnost uživatele - Dvořáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce pojednává o sociálních sítích, jejich vlivu na populaci a o možných rizicích spojenými s účastenstvím v tomto společenství. Vysvětluje, co je vůbec sociální síť, jaké sítě jsou nejvíce používané v České republice a jaký je rozdíl ve vnímání a používání síti mezi dětmi, dospívajícími a dospělými. Součástí práce je i vytvoření manuálu zaměřeného na možnosti zmírnění dopadu rizik sociálních sítí.
Internet social networks - their impact on the user´s personality