Doprava a dopravní výchova jako odraz dopravní gramotnosti účastníka cestovního ruchu - Marková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu šetření dopravní gramotnosti v segmentu potencionálních účastníků cestovního ruchu. Na základě terénního šetření, ze kterého vyplývá, že pouze necelá polovina dotázaných se poprvé seznámila s dopravní výchovou v mateřské škole, proběhla spolupráce s Mateřskou školou Bratrská v Dačicích a byl zpracován návrh projektu na zkvalitnění dopravní výchovy.
Transportation and traffic ecucation as a reflection of traffic literacy of participant of tourist trade
Keywords: doprava; gramotnost; dopravní gramotnost; dopravní výchova; dopravní systém; cestovní ruch; účastník cestovního ruchu; segment; marketingový výzkum; transport; literacy; transportation literacy; traffic education; transport system; tourist trade; participant of tourist trade; segment; marketing research