Možnosti implementace tématiky opylovačů do učiva ZŠ - Mašková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá obsahem učiva tématiky "opylovači", především možností implementace ve výuce na základní škole. Rešeršní část se věnuje opylování, významu opylovačů, ukotvení tématiky v Rámcově vzdělávacím programu, a především analýze řad učebnic přírodovědy a přírodopisu pro základní školy z hlediska tématu opylovači. K získání potřebných dat byly v metodické části vytvořeny didaktické testy a výukový projekt pro žáky 4. a 6. ročníků základních škol. Na základě získaných poznatků byl vyřčen závěr ohledně možného zařazení tématiky do výuky na základní škole.
Possibilities of implementation of the pollination as the pedagogical content of the elementary schools
Keywords: opylování; opylovači; Rámcově vzdělávací program; didaktický test; výukový program; pollination; pollinators; the Framework Educational Program; didactic test; educational project