Využití moderních manipulačních zařízení a prostředků pro realizaci ložných operací ve vybrané zemědělské farmě. - Cvrček, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je seznámit ložnými operacemi v zemědělství a dopravě v zemědělství, manipulačními zařízeními a prostředky. Poskytnutí přehledu o manipulačních strojích a prostředcích, které jsou běžně užívány v zemědělství. Další bod se zabývá moderními manipulačními stroji. Následuje určení faktorů ovlivňujících pracovní činnosti manipulačních zařízení a prostředků. Na základě těchto faktorů proběhlo také vyhodnocení stávající manipulační techniky a prostředků na vybrané zemědělské farmě a ložných operací. Po zhodnocení stávajících zařízení a prostředků následovaly mé návrhy, které by podle mého názoru zlepšily stávající situaci v daném podniku.
The use of modern handling equipment and resources for the implementation of the loading operations in the selected farm.
Keywords: Manipulační zařízení; manipulační prostředek; nakladače; dopravníky; manipulace; ložné operace.; Handling equipment; handling agent; loaders; conveyors; material handling; loading operations.