Diagnostika emocionálních problémů a chování dítěte předškolního věku - Říhová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá emocionálními projevy problémového chování u dětí předškolního věku. Teoretická část seznamuje s charakteristikou předškolního dítěte, vlivem normy na jeho projevy chování a možným problémovým chováním. Zabývá se hyperkinetickými poruchami ? problematikou ADHD, opozičním a agresivním chováním a často doprovázejícími specifickými poruchami učení. Dále popisuje projevy nadaného dítěte. Praktická část dále projevy zaznamenává u vytipovaných dětí. Dlouhodobý kvalitativní výzkum má potvrdit či vyvrátit stanovené výzkumné otázky a nabídnout možnosti adekvátního řešení pomocí konkrétních činností.
Diagnostics of emotional disorders and behavior preschool child
Keywords: emocionální projevy; ADHD; ODD; agresivita; SPU; nadané dítě; emotional expressions; ADHD; ODD; aggression; SPU; talented child