Cizí slova ve španělštině: analýza žurnalistických textů - Křenková, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Kvalifikační práce se zaměřuje na oblast španělského lexika. Cílem práce je analýza žurnalistických textů z vybraného španělského periodika, a to konkrétně z oblasti moderních komunikačních a informačních technologií se zaměřením na výskyt cizích výrazů ve španělském jazyce. Nejprve budou pomocí sekundární literatury vymezeny a objasněny pojmy týkající se daného tématu a poté stanoven postup následujícího výzkumu, v němž půjde o kvalitativní analýzu vzorku o velikosti předem stanoveného rozsahu. V praktické části práce budou získaná data roztříděna a doplněna komentářem.
Foreign words in Spanish: an analysis of journal texts
Keywords: cizí slova; cizost; španělština; orálnost; foreign words; Spanish; orality