Řešení vybraných úloh z deskriptivní geometrie - Římáková, Sabina (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření sbírky řešených úloh z deskriptivní geometrie. Stěžejní částí mé práce je sbírka úloh, která je vytvořena v programu GeoGebra. Ta je propojena s textem práce pomocí hypertextového odkazu a QR kódu. Sbírka obsahuje celkem dvanáct řešených úloh, kdy ke každé z nich je přiložen postup řešení a PDF soubor určený k vytištění a ručnímu rýsování. Sbírka bude sloužit především k podpoře kurzu deskriptivní geometrie v bakalářském studiu matematiky, mohla by však najít uplatnění i na středních školách ve výuce deskriptivní geometrie a stereometrie.
Solving selected problems in descriptive geometry
Keywords: Deskriptivní geometrie; kótované promítání; Mongeovo promítání; řešené úlohy; GeoGebra; sbírka úloh; Descriptive geometry; quoted projection; Monge projection; solved tasks; GeoGebra; collection of tasks