Problém soudobé rodiny a rodinného chování v sociologické perspektivě - Outlá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2007)
Obecným rámcem diplomové práce je sociologie rodiny. Cílem je sociologická analýza rodiny a rodinného chování. Práce je koncipována jako teoreticko-empirická. Vedle zpracování základních teoretických přístupů je věnována pozornost rozboru a interpretaci empirického materiálu. V tomto smyslu bude práce vycházet nejen z empirických dat, zejména demografických údajů týkajících se rodinného chování, ale také ze závěrů vlastního sociologického výzkumu zaměřeného na uvažované téma. Z hlediska časového a prostorového rámce bude pozornost soustředěna na českou rodinu, a to v poslední fázi 20. století, resp. 21. století. S ohledem k tomuto časovému a prostorovému zúžení budou změny rodinného chování uvažovány v transformující se společnosti. Práce bude završena porovnáním údajů zjištěných pro českou společnost s údaji vybraných evropských populací.
The problem of contemporary family and family behaviour in sociological view
-
Keywords: -; -