Incentivní cestovní ruch v segmentu mládeže - Vašková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Předkládaná práce se zabývá problematikou incentivního cestovního ruchu. Nejprve je věnována pozornost obecnému teoretickému vymezení incentivního cestovního ruchu a následně je problematika aplikována na segment mládeže. Pro zvolený segment je práce hlouběji zacílena na specifickou oblast incentivního cestovního ruchu - motivační cestovní ruch. Pro konkrétní skupinu produktů motivačního cestovního ruchu jsou popsány hlavní činitelé vstupující do motivačního procesu. Celá oblast motivačního cestovního ruchu je zacílena na české prostředí. Součástí práce byla příprava a realizace konkrétního produktu - vstupního adaptačního kursu. Teoretické poznatky jsou doloženy praktickými studiemi: vyhodnocení kvantitativního a kvalitativního výzkumu a zpracování případových studií konkrétních produktů.
Incentive tourism within framework of youth segment
Keywords: incentivní cestovní ruch; motivační cestovní ruch; zážitková pedagogika; mládež; adaptační kurs; incentive tourism; motivational tourism; experiential education; youth; adaptation course