The use of artificial opsonization for cancer treatment - Primasová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá možností využití přirozené imunity v boji proti rakovině. Umělá opsonizace buněk B16-F10 myšího melanomu byla zkoumána in vivo a in vitro. K tomuto účelu bylo izolováno IgG ze syngenních myší. Vazba na rakovinnou buňku byla zprostředkována pomocí bifunkčního crosslinkeru SMCC. Pro in vivo experiment byla vyhodnocena analýza přežití. Míra vazby proteinu na buňky B16-F10 pomocí SMCC byla in vitro vyhodnocena za použití spektrofotometrických a fluorimetrických metod. Míra vazby byla vyhodnocována pomocí regresních křivek odpovídajících látek. Výsledky in vivo a in vitro pokusů byly porovnány.
The use of artificial opsonization for cancer treatment
Keywords: umělá opsonizace; melanom; rakovina; imunoterapie; přirozená imunita; heterobifunkční crosslinker; artificial opsonization; melanoma; cancer; immunotherapy; innate immunity; heterobifunctional crosslinker