Umělá inteligence v dopravě a městech - Dědič, Matouš (Jihočeská univerzita, 2021)
V rámci Průmyslové revoluce 4.0 a jejího vstupu do oblasti řízení dopravy a měst zastává velmi výraznou roli umělá inteligence, na kterou se zaměřuje tato práce. Práce je rešeršní a klade si za cíl vytvořit srozumitelný přehled současného stavu problematiky. Kapitola první se zabývá pojmem umělé inteligence, jejími klady a zápory, historií a principy. Následující kapitoly se již věnují historii a využití UI pro řízení dopravního provozu, chytrých měst a technologie Smart grids.
Artificial intelligence in transport and cities
Keywords: umělá inteligence; doprava; chytré město; průmyslová revoluce 4.0; artificial intelligence; transport; smart city; industrial revolution 4.0