Půdní biologie v učebních osnovách biologie pro střední školy - Hajšmanová, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá výukou půdní biologie na středních školách a víceletých gymnáziích. Prozkoumává dostupné učebnice biologie a hodnotí jejich obsah týkající se půdní biologie. Součástí práce je průzkum mezi učiteli biologie zaměřený na současnou výuku, dostupnost materiálu a požadavky učitelů k výuce půdní biologie na jednotlivých školách. V závěru navrhuji vzdělávací projekt, zaměřující se na význam půdy.
Soil biology in the curriculum of biology for secondary schools
Keywords: půdní biologie; půda; biologie; učební osnovy; výuka; soil biology; soil; biology; curriculum; teaching