Řízení kvality ve vybrané organizaci - Píšková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou systému řízení kvality ve vybrané organizaci vzhledem k požadavkům normy IATF 16949:2016. Teoretická část je zaměřena na kvalitu, především na systémy řízení kvality, koncepce těchto systémů a také přímo na oborový standard IATF 16949:2016 a jeho požadavky. Praktická část pojednává o systému řízení kvality přímo ve společnosti CB Plast CR s.r.o. Nejprve je popsána charakteristika společnosti s následným rozborem aplikace vybraných požadavků oborového standardu IATF16949:2016. Součástí praktické části je i analýza vybrané oblasti systému řízení kvality a průzkum zaměřený na povědomí pracovníků společnosti o zavedeném systému řízení kvality. V závěru praktické části je shrnut současný stav systému řízení kvality ve společnosti CB Plast CR s.r.o. vzhledem k požadavkům oborové normy a jsou zde uvedena i doporučení pro zajištění vyšší efektivnosti zavedeného systému řízení kvality.
Quality Management in a Selected Organization
Keywords: kvalita; systém řízení kvality; požadavky systému řízení kvality; IATF 16949:2016; quality; quality management system; QMS requirements; IATF 16949:2016