Evidence nákladů, výnosů a výsledku hospodaření v účetnictví vybrané účetní jednotky - Martínková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na sledování nákladů, výnosů a výsledku hospodaření ve výrobní společnosti. Tyto pojmy jsou zde blíže vysvětleny a charakterizovány. V teoretické části je také zobrazena transformace výsledku hospodaření na základ daně z příjmů. V praktické části jsou nejdříve náklady a výnosy rozděleny na provozní, finanční a mimořádné. Následně jsou analyzovány nákladové a poté výnosové položky. Rozdílem výnosů a nákladů se vypočítají výsledky hospodaření. U nákladových položek je navrhována úspora nákladů a u výnosů jejich zvýšení.
Records of costs, revenues and profit or loss in the accounting of the selected entity
Keywords: náklady; výnosy; výsledek hospodaření; výkaz zisku a ztráty; costs; revenues; profits; profit and loss statement