Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti Klatovska - Martínková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout projekt, který by zvýšil návštěvnost a povědomí o vybraném regionu Klatovska. Vytvořit takový produkt cestovního ruchu, který by nejen obohatil dosavadní nabídku cestovního ruchu v regionu, ale také přilákal respondenty do této oblasti. Tento produkt bude zaměřen na významnou českou osobnost Jaroslava Kvapila, který se ve vybrané oblasti narodil a vyrůstal. Oblast je bohatá na kulturní atraktivity, ale tento potenciál se nevyužívá v takové míře, jak by mohl. Z tohoto hlediska je snahou rozšířit nabídku kulturního cestovního ruchu v dané oblasti, jelikož se zde nachází mnoho kulturních atraktivit.
The proposal of tourism development project in selected part of Klatovy region
Keywords: rozvoj regionu; rozvoj cestovního ruchu; kulturní cestovní ruch; projekt rozvoje; region Klatovsko; regional development; tourism development; cultural tourism; development project; Klatovy region