Oblíbené knižní tituly pro děti a mládež posledních pěti let a jejich využití v pedagogice volného času - Kollerová, Bohdana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá oblíbenými knižními tituly pro děti a mládež posledních pěti let a možnostmi jejich využití pro rozvíjení čtenářství v pedagogice volného času. Teoretická část se zabývá definicí literatury pro děti a mládež, možnostmi mimoškolní literární výchovy a výsledky čtenářských průzkumů oblíbených žánrů a knih. Navazuje výběr deseti nejoblíbenějších knižních titulů pro děti a mládež posledních pěti let a jejich rozbor. Praktická část je zaměřena na ověření metod práce s textem ve volnočasových aktivitách dětí a mládeže pomocí sady pracovních listů a dále formou předčítání úryvků z vybrané knihy. Ověření metod v praxi je doplněno reflexí.
Favorite book titles for children and youth of the last five years and their use in leisure time education
Keywords: Literatura pro děti a mládež; volný čas; možnosti zapojení literárních děl do mimoškolní výchovy; čtenářství dětí; oblíbené knižní tituly posledních pěti let; čtenářské výzkumy; metodika práce s literárním textem; Literature for children and youth; leisure time; possibilities of engaging literary works in extracurricular education; reading of children; popular book titles of the last five years; reader research; methodology of work with literary text