Využití metod dramatické výchovy u dětí předškolního věku - Korchová, Adriana (Jihočeská univerzita, 2020)
V práci se zabývám dramatickou výchovou a využitím jejích metod u dětí v předškolním věku. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část specifikuje dramatickou výchovu a základní pojmy, metody, techniky s ní spojené, dále vývoj dítěte v předškolním věku a předškolní vzdělávání, ve kterém se zabývám i Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání. Součástí praktické části je projekt na téma "Vesmír", díky kterému zjišťuji, jakými způsoby lze metody v mateřské škole využívat. Hlavní myšlenkou mé bakalářské práce je prokázat důležitost dramatické výchovy při práci s dětmi v předškolním věku Využívám k tomu metodu pozorování a rozhovoru s kolegyněmi a rodiči, hospitace kolegyň a rodičů.
Use of drama education methods in preschool children
Keywords: Bakalářská práce; dramatická výchova; předškolní věk; mateřská škola; projekt; vesmír; Bachelor thesis; drama education; preschool age; kindergarten; project; Universe