Sezónní změny vybraných parametrů životního cyklu u dominantních druhů perlooček a klanonožců ÚN Slapy - Nováková, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
V literární rešerši byly rozebírány podmínky ovlivňující životní cykly zooplanktonu. Sezónní dynamika zooplanktonu ÚN Slapy byla zkoumána v roce 2016. Zpracovaná data popisují faktory ovlivňující životní cykly planktonních korýšů a vyhodnocují sezónní dynamiku dominantních druhů korýšů Slapské nádrže.
Seasonal changes of selected life history parameters of the dominant cladoceran and copepod species of the Slapy Reservoir