Význam neverbální komunikace v práci pedagoga volného času - Kašpárková, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá objasněním významu neverbální komuniakce v oblasti působení pedagoga volného času. První část obsahuje obecnou problematiku neverbálního sdělování. Zaměřuje se na vymezení základních pojmů a rysů komunikace, vymezení vztahu mezi komunikací verbální a neverbální, na přehled faktorů ovlivňujících užívání a výklad významů neverbálních projevů, na problematiku neverbální senzitivity a na jednotlivé funkce neverbální komunikace. V druhé a třetí části se zaměřuje již na konkrétní jednotlivé způsoby neverbální komunikace, se kterými se setkáváme v pedagogické komunikaci a na jejich význam v práci pedagoga volného času.
The Meaning of Nonverbal Communication in an Activity of the Leisure-Time Educator
Keywords: komunikace; verbální komunikace; neverbální komunikace; pedagogická komunikace; pedagog volného času; communication; verbal communication; nonverbal communication; pedagogical communication; leisure-time educator