Evaluative adjectives in forum threads dedicated to the presidential race in the U.S. (2020) - Kukačka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Obsahem diplomové práce je analýza adjektiv užívaných v anglickém jazyce. Diplomová práce je rozdělena na tři části, a to část teoretickou, metodologii a část praktickou. Teoretická část se zaměřuje na anglická adjektiva, jejich vlastnosti a diferenciaci od jiných slovních druhů. V metodologické části jsou popsána teoretická východiska korpusového výzkumu. Praktická část vychází z korpusu dat získaných z internetového fóra Reddit, konkrétně z vlákna reflektujícího vývoj prezidentských voleb v USA v roce 2020. Samotný korpus je vytvořen pomocí programu #LancsBox, s jehož pomocí je sestaven seznam nejčastěji se vyskytujících hodnotících adjektiv v blízkosti jmen jednotlivých prezidentských kandidátů. Autorův komentář k možnému vysvětlení výsledků výzkumu je obsažen v následném diskurzu.
Evaluative adjectives in forum threads dedicated to the presidential race in the U.S. (2020)
Hodnotící adjektiva ve vláknech diskuzních fór zaměřených na prezidentské volby v USA (2020)
Keywords: adjektiva; afixy; prezidentské volby v USA; Reddit; korpus; korpusový software; LancsBox; Biden; Trump; adjectives; affixes; presidential race; Reddit; corpora; LancsBox; Biden; Trump