Zpracování a vyhodnocení mapových podkladů v prostředí GIS pro povodí toku Ostřice. - Houdek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit a interpretovat tématické vrstvy pro povodí toku Ostřice. Nejprve bylo potřeba shromáždit veškeré dostupné mapové podklady a porovnat je se skutečným stavem. Poté byly potřebné podklady digitalizovány, a byly vytvořeny tématické vrstvy. Z těchto vrstev a jejich kombinací byly následně vytvořeny mapové výstupy. Ty byly posléze analyzovány. Výsledkem diplomové práce je soubor vrstev GIS pro povodí toku Ostřice. Pro vypracování této práce byl použit software ArcGIS Desktop 9.1.
Elaboration and interpretation of map materials in GIS for the Ostrice stream catchment.
Keywords: povodí; digitalizace; DMT; geografický informační systém; ArcGIS; catchment; digitizing; DMT; geographic information system; ArcGIS