How children tell stories - the process of storytelling - Šimková, Marie (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat strukturu a vývoj vypravování. Nedílnou součástí vypravování je také kreativita a představivost, protože hrají důležitou při rozvoji každého příběhu. Kreativita se projevuje tvorbou nových slov, které se v českém jazyce nevyskytují, zatímco představivost dovoluje Natálce zahrnout do děje takzvané tmavé motivy jako je například rozdrcení krys. Ve své práci jsem použila metodu konverzační analýzy, kterou jsem následně aplikovala na transkripční přepisy audio nahrávek, jež byly pořízeny při interakci mezi mnou a Natálkou.
How children tell stories - the process of storytelling
Keywords: vyprávění; příběh; kreativita; představivost; konverzační analýza; storytelling; story; creativity; imagination; Conversation Analysis