Rodina a její vliv na vývoj dítěte a páchání trestné činnosti - Nosková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá výchovou dětí v rodině a jejím vlivem na vytváření celkové osobnosti s tendencemi vedoucími k páchání trestné činnosti. Pozornost je věnována zejména vlivu neúplné rodiny a rizikům s tím souvisejícím, kriminalitě dětí a mládeže a možnostem řešení. Teoretická část pak vychází z případových studií dětí, které byly umístěny ve výchovném ústavu a škole, které mají problémy s chováním a dopustily se trestné činnosti.
Family and its influence on development of a child and commission of crime
Keywords: rodina; výchova; rozvod; mladiství; děti; kriminalita; prevence; family; parenting; divorce; adolescents; children; crime; crime prevention