Controlling zásob ve vybrané účetní jednotce - Částková, Kristina (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se věnuje tématu Controlling zásob ve vybrané účetní jednotce. Cílem práce je zhodnotit controllingové aktivity v oblasti zásob se zaměřením na jejich oceňování, vykazování a řízení. Na základě analýzy těchto aktivit ve vybrané účetní jednotce jsou následně vyhodnoceny jednotlivé postupy a navrhnuto optimalizační řešení řízení zásob. Analýza je provedena ve společnosti Rieder Beton, která se zabývá výrobou produktů z betonu. Mezi hlavní produkty společnosti patří lodžie, protihlukové stěny, skelety a stropní a opěrné systémy. V bakalářské práci jsou zhodnoceny činnosti společnosti v oblasti řízení, účtování a oceňování zásob. Na základě zjištěných výsledků v oblasti řízení zásob je navrhnuta metoda ABC pro rozřazení materiálu. Dále jsou stanoveny minimální řídící hladiny a optimální výše dodávek materiálu.
Stock controlling in a selected entity
Keywords: controlling; řízení; sklad; zásoby; controlling; management; warehouse; inventories