Biologie heřmánku pravého {Chamomilla recutita} (L.) RAUSCHERT a možnosti jeho využití - Vozábová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá biologií heřmánku pravého, jeho škodlivostí jako významného plevele v kulturních plodinách a jeho užitečnosti nejen jako léčivé rostliny. V literárním přehledu je sestaven přehled o plevelech, jejich škodlivosti, užitečnosti, ekologickém významu, vztahu ke kulturním rostlinám a vývoji plevelných společenstvech.Praktická část je zaměřena na sledování generativního způsobu rozmnožování,hustotu zaplevelení, fyziologii a reprodukční schopnosti heřmánku pravého.
Biology of Matricaria chamomilla and possibilities of its usage
Keywords: plevel; léčivé rostliny; heřmánek pravý; weed; medicinal plants; wild chamomile