Dendrologický průzkum Bečovské botanické zahrady - Špaková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce doplňuje informace o areálu bývalého Beauforstského alpina a současné Bečovské botanické zahrady. Stěžejní částí práce je dendrologický průzkum a pasport dřevin v areálu. Pro podrobný průzkum byly vybrány části původního krajinářského parku a svah s alpinem. Celkem zde byl proveden pasport u 470 dřevin, z nichž 104 bylo jehličnatých a 366 listnatých. Bylo identifikováno 30 taxonů jehličnatých dřevin v 9 rodech a 55 taxonů listnatých dřevin v 31 rodech. Všechny dřeviny byly zakresleny do plánu, který je též součástí této práce (volně vložená příloha, měřítko 1:600). Další součástí práce je soupis taxonů dřevin, které se vyskytují v části lesního komplexu a sadu. Bylo sepsáno 34 taxonů dřevin (3 jehličnaté a 31 listnatých) a 50 odrůd ovocných dřevin.
Dendrologic survey of Bečov botanical garden
Keywords: dendrologie; průzkum; botanická zahrada; Bečov nad Teplou; dendrology; survey; botanical garden; Bečov nad Teplou