Certifikáty a certifikační autority - Čeleda, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se zabývá možnostmi využití digitálních certifikátů a analýzou certifikačních autorit nebo jejich alternativ a jejich využití pro vytvoření zabezpečené komunikace v informačních systémech. V praktických ukázkách je předvedena realizace certifikační autority pod různými operačními systémy a generování různých druhů digitálních certifikátů. Na základě získaných poznatků je provedeno doporučení pro volbu vhodné certifikační autority.
Digital certificates and certification authority
Keywords: digitální certifikát; certifikační autorita; digital certificate; certification authority