Etická problematika ukládání vyhořelého jaderného odpadu v České republice - Horná, Vladana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá etickou problematikou ukládání vyhořelého jaderného odpadu v ČR. Poukazuje na rozpolcenost společnosti v otázce využívání energie štěpením jádra. Ambivalentnost se váže i k problematice spojené s konečným uložením vyhořelého jaderného paliva do hlubinného úložiště. Elektrická energie ovlivňuje život každého občana, proto práce poukazuje na nutnost zařazení takového tématu do pedagogické činnosti.
Ethical problems of depositing nuclear waste in the Czech Republic
Keywords: Etika a jaderná energie; jaderný odpad; etika a výstavba hlubinného úložiště; dotčené obce; radioaktivita; odpovědnost; udržitelný rozvoj; environmentální vzdělávání.; Ethics and nuclear energy; nuclear waste; ethics and nusclear waste repositury development; involved villages; radioactivity; resoponsibility; tenable development; environmental eduaction.