Použití didaktických her při výuce - Svobodová, Julie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá použitím didaktických her při výuce a jejich strukturou. Teoretická část se soustředí na objasnění pojmu didaktická hra, popsání konkrétních typů a forem didaktických her a specifika jejich použití při výuce na základní škole, zatímco praktická část je zaměřená na přínos didakticích her pro žáky a jejich vnímání her v souvislosti s kompetencemi Rámcového vzdělávacího programu. Tento přínos byl testován na Základní škole Jakuba Jana Ryby a Základní škole Pohůrecká.
Use of didactic games in teaching
Keywords: Vyučovací metody; hra; didaktická hra; klíčové kompetence; rámcový vzdělávací program; motivace; Teaching methods; game; didactic game; core competencies; Framework education programme; motivation