Chov skotu bez tržní produkce mléka z hlediska hlukové zátěže okolního prostředí. - Pouzar, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá hodnocením hlukové zátěže okolního prostředí podniku v podhůří Šumavy, zabývající se chovem skotu bez tržní produkce mléka. Základem práce je měření hluku na vybraných místech a jeho hodnocení. Součástí práce je dotazníkové šetření v okolí pastviny.
Cattle suckler from the aspect of noise pollution surroundings.
Keywords: Chov skotu; plemeno aberdeen angus; vznik zvuku; rozdělení zvuků; sluch; měření hluku.; Cattle breeding; Aberdeen Angus breed; creation of sound; partition of sound; hearing; noise measurements.