Atmosférotvorné prvky v pedagogickém procesu - Škopková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá atmosférotvornými prvky v pedagogickém procesu. Teoretická část charakterizuje pojmy spojené s atmosférou a edukačním procesem. Pro celou práci je podstatné seznámení s faktory, které tento proces a atmosféru ovlivňují. Praktická část se zaměřuje na typy atmosfér, které jsou využívány v edukačním procesu. Výzkumným šetřením zjišťujeme, jakými technikami dosahují pedagogové potřebných atmosfér. Následně ověřujeme vliv těchto technik na vyvolání potřebné atmosféry u edukantů.
Elements bringing up the atmosphere in educational process
Keywords: atmosféra; edukační proces; edukant; edukátor; prostředí; klima; hra; motivace.; atmosphere; educational process; educant; educator; ambience; climate; game; motivation.