Coming out v životě homosexuála - Luksch, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá problematikou coming outu v životě homosexuálně orientovaného jedince. Obsahuje samotné definice homosexuality, pojmů s ní souvisejících a popisuje možné příčiny vzniku homosexuální orientace. Dále mapuje jak byla homosexualita vnímána v kontextu historie a na to navazuje vhledem do této problematiky v rámci České republiky v současnosti. Taktéž definuje samotný pojem "coming out", představuje jeho jednotlivá dělení a popisuje specifické problémy v rámci coming outu v jednotlivých fázích života. Rovněž se zabývá možnými krizovými situacemi vzniklými na základě problematického vnějšího coming outu a jsou zde zmapována jejich řešení pomocí nástrojů sociální práce.
Coming out in the life of a homosexual
Keywords: coming out; homosexualita; sexualita; sexuální orientace; homofobie; sociální práce; LGBT; homosexualita v historii; práva homosexuálů; domácí násilí; šikana; diskriminace; vyhození z domova; homosexualita a stáří; sociální služby; coming out; homosexuality; sexuality; sexual orientation; homophobia; social work; LGBT; homosexuality in history; homosexual rights; domestic violence; bullying; discrimination; ejection from the household; homosexuality and old age; social services