Dopady diverzifikace činností ve venkovském prostoru - Jarešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na využití Programu rozvoje venkova, detailně Osy III., na rozvoj venkovského prostoru. Cílem práce je zanalyzování konkrétních podmínek pro diverzifikaci v jižních Čechách a jejich zhodnocení na bázi projektů financovaných z Programu rozvoje venkova ČR. V praktické části je poskytnuta základní charakteristika Jihočeského kraje a SWOT analýza Jihočeského kraje. Dále jsou zanalyzovány žádosti o dotace Programu rozvoje venkova ČR, detailně Osy III. v letech 2007 - 2010. Uvedeno jsou také dopady Programu rozvoje venkova ČR včetně výsledkových a výstupových indikátorů.
Impacts of diversification activities in rural areas
Keywords: Diverzifikace; venkov; Program rozvoje venkova; Evropská unie; dotace; Diversification; rural; Rural Development Programme; European Union; subsidies