Studium vlivu infekce Borrelia burgdorferi sensu lato na chování klíštěte obecného Ixodes ricinus - Huspeková, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda je infekce způsobená spirochetou Borrelia burgdorferi sensu lato zodpovědná za změny v chování klíštěte Ixodes ricinus. Zkoumali jsme, zda se projeví změny v době, za kterou se boreliemi infikovaná klíšťata přisají na hostitele, dále změny v jejich aktivitě, fototaxi a v množství krve, kterou nasají, v porovnání s klíšťaty neinfekčními.
Study of the effect of Borrelia burgdorferi infection on the behaviour of Ixodes ricinus tick