Posouzení návaznosti schválené komplexní pozemkové úpravy na platnou územně plánovací dokumentaci v konkrétním katastrálním území - Kaislerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Náplní diplomové práce je porovnání a analýza návaznosti projektů komplexní pozemkové úpravy a územně plánovací dokumentace v katastrálním území Úsilné. Součinnost těchto dokumentů sestává hlavně v plánu společných zařízení a územního plánu. Jedná se především o zaměření na cestní síť, protierozní ochranu, územní systém ekologické stability (biocentrum, biokoridor, interakční prvky) a vodohospodářská opatření. Výsledkem práce je grafické i textové porovnání těchto dvou dokumentů a posouzení jejich harmonizace. Pokud došlo k rozporům mezi projekty, bylo při terénním průzkumu zjištěno, která opatření byla zatím realizována.
Assessment of a continuity the approved comprehensive land adjustment on land-use planning documents in a specific cadastral
Keywords: pozemková úprava; územní plán; krajina; land adjustment; land-use plan; landscape