Produkt cestovního ruchu pro zrakově hendikepované v historickém centru města Tábora - Rižák, Daniel (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavními cíli práce je zkoumat z pohledu existence bariér míru připravenosti Tábora jako turistické destinace přijmout zrakově hendikepované klienty a navrhnout konkrétní řešení na praktickém příkladu. Lokalita byla zkoumána z hlediska stavebních a technických opatření a z pohledu ekonomických předpokladů realizace. Využití navrženého řešení, kterým je instalace venkovních hmatových modelů, bylo zkoumáno z hlediska nabídky i potenciální poptávky, tzn. kalkulace pravděpodobných nákladů a odhad možných výnosů. Součástí práce je dotazníkový výzkum provedený mezi zrakově hendikepovanými osobami a návrh organizačních opatření.
Tourism product for visually handicapped visitors to the historical centre of Tabor
Keywords: handicap; zrakově hendikepovaní; hmatové modely; bariéry; technická opatření; ekonomická kalkulace; dotazníkové šetření; handicap; visually handicapped; tactile models; barriers; technical arrangements; economic calculation; research by questionnaires