Ženy v politice z pohledu mládežnických organizací politických stran - Balová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje ženám v politice z pohledu mládežnických organizací politických stran. V teoretické části podává práce přehled o vývoji zastoupení žen v české politice, seznamuje s bariérami, které brání většímu zastoupení žen v politickém prostředí, představuje jednotlivé možnosti podpory žen a stručně seznamuje s mládežnickými organizacemi politických stran, které byly osloveny, aby se staly součástí výzkumu této práce. V praktické části jsou představeny výstupy dotazníkového šetření.
Women in politics from the perspective of youth organisations of political parties
Keywords: Mládežnické organizace; ženy v politice; předsudky; stereotypy; podpora žen; kvóty; neziskové organizace; Mladí lidovci; Mladí starostové a nezávislí; Mladí konzervativci; Mladí zelení; Mladé Pirátstvo; Mladí sociální demokraté; Youth Organizations; women in politics; prejudices; stereotypes; support for woman; quotas; non - profit organisations; Young People's Party; Young Mayors and Independent; Young Conservatives; Czech Young Greens; Young Pirates; Young social democrats