Controlling jako nástroj řízení podniku - Čechurová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá controllingem jako nástrojem řízení v podniku. Teoretická část se věnuje významu pojmu controlling, jeho historii, jeho cílům, funkcím a zásadám a jeho organizaci v podniku. Dále zahrnuje informace o vztahu controllera a manažera a rozebírá vybrané nástroje operativního a strategického controllingu. Praktická část je zaměřena na představení vybrané společnosti z hlediska předmětu podnikání, historie a současnosti společnosti a organizační struktury. Následně jsou poznatky z teoretické části aplikovány na vybranou společnost. V závěru práce je uvedeno několik návrhů, které by mohli přispět ke zdokonalení controllingového systému ve vybrané společnosti.
Controlling as a Business Management Tool
Keywords: controlling; controller; nástroje controllingu; controlling; controller; controlling tools