PŘÍPRAVA NA VSTUP DO ZŠ - Kolářová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem bakalářské práce je zjistit, jak jsou děti předškolního věku individuálně a systematicky připravovány na vstup do ZŠ. První část teoretická je zaměřena na porovnání pojetí předškolního a primárního vzdělávání v kurikulárních dokumentech. Druhá část je věnována popisu dítěte, které zahajuje školní docházku z pohledu vývojové psychologie. Pozornost se zde také soustřeďuje na školní zralost. Praktická část je zaměřena na to, jak mateřská škola může individuálně a systematicky připravovat dítě na zahájení školní docházky. Práce /bakalářská/ zkoumá, jakých oblastí se týká příprava dítěte na školní docházku a jaké konkrétní činnosti lze s dětmi realizovat.
Preparation for entering the basic school
Keywords: kurikulární dokumenty; Bílá kniha; RVP PV; RVP ZV; předškolní dítě z pohledu vývojové psychologie; školní zralost; nástup do školy; anamnéza; individuální a systematická příprava; konkrétní činnosti; cíle; konečné výstupy; biographical documents; White book; Framework curriculum for pre-school education; Framework curriculum for primary education; a pre-school child with a view of a psychology of evolution; school maturity; entering the school; anamnesis; individual and systematic preparation; specific activities; aims; final outputs