Alexandr Solženicyn - člověk, spisovatel a doba - Fatková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce pojednává o základních momentech života a tvorby ruského spisovatele Alexandra Solženicyna. Ten je nositelem Nobelovy ceny za literaturu a autorem proslulých děl Jeden den Ivana Děnisoviče a Souostroví Gulag. Zaměřuje se především na jeho publicistickou tvorbu a na to, jak jeho dílo působilo a působí na čtenářskou veřejnost. Popisuje osud člověka, který si prošel sibiřskými lágry a který dokázal pravdivě vypovídat o zásadních událostech dvacátého století. Práce je doplněna dokumentární přílohou.
Alexandr Solzhenitsyn - Man and Author in Time
Keywords: Solženicyn; člověk; spisovatel a doba; Solzhenitsyn; Man; Author in Time