Vnímání Fairtradové značky mezi spotřebiteli - Šimková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této práce je zmapovat, jak spotřebitelé vnímají značku Fairtrade. Fair trade je obchodní partnerství, které nabízí lepší obchodní podmínky a pomáhá znevýhodněným producentům žít lepší život. Teoretická část vysvětluje, co je značka a popisuje systém fair trade, značku Fairtrade, obsahuje informace o marketingovém výzkumu. Výzkum spotřebitelského vnímání byl proveden pomocí dotazníku. Výzkum ukazuje, jaké produkty jsou nejvíce kupovány či jaké jsou důvody koupě.
Consumer´s perception of the Fair Trade mark
Keywords: fair trade; značka Fairtrade; značka; spotřebitelé; vnímání; fair trade; Fairtrade mark; brand; consumers; perception