Kreativní účetnictví ve vazbě na omezení vybraných okruhů chyb v podmínkách českých účetních předpisů - Blažíčková, Michala (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem je vyhodnotit účetní chyby vybraného okruhu účetnictví a na základě získaných poznatků podat návrh na omezení vybraných chyb v praxi. V teoretické části jsou vymezeny pojmy: kreativní účetnictví a účetní chyby. Praktická část je zaměřena na účetní chyby vznikající v oblasti dlouhodobého majetku. Prvně byly chyby vypsány. Následně jsou vypsány dopady těchto chyb do účetnictví. V závěru praktické části jsou stanoveny návrhy, jak by bylo možné vybraným účetním chybám předcházet.
The creative accounting specialized in limitation of selected areas of errors in terms of Czech accounting regulations
Keywords: Kreativní účetnictví; účetní chyba; dlouhodobý majetek; účetní výkazy; Creative accounting; accounting errors; fixed assets; financial statements