Problematika úvěrového podvodu - Frantová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice úvěrového podvodu, vztahu mezi podvodem a úvěrovým podvodem, důvody pro zařazení úvěrového podvodu do trestního zákona č. 140/1961 Sb. novelou č. 253/1997 Sb. s účinností od 1.1.1998 a novým trestním zákonem č. 40/2009 Sb. s účinností od 1.1.2010, ve kterém došlo k zavedení dvou samostatných skutkových podstat úvěrového podvodu a dotačního podvodu. Práce popisuje skutkovou podstatu úvěrového podvodu, samotné podvodné jednání a postup orgánu činných v trestním řízení v případech uvedeného trestného činu. Pozornost je zejména zaměřena na pachatele a konkrétní případy úvěrových podvodů. Bakalářská práce vychází z platné právní úpravy.
Issue of credit fraud