Autonomní elektrická vozidla a budoucnost mobility - Hoangová, Kim (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá odhadem dopadu rozvoje automobilismu na celou společnost, jeho sociální důsledky a vliv na životní prostředí. V práci je vytvořen přehled o ekologickém přínosu elektrických vozů oproti tradičním automobilům se spalovacím motorem, dále je provedena kalkulace výhodnosti investic do vozů s elektromotorem, opět v porovnání s automobily se spalovacím motorem. Výsledků je dosaženo analýzou bodu zvratu. Získané znalosti jsou aplikovány do kontextu s autonomní dopravou a předkládají možný budoucí vývoj mobility.
Autonomous electric cars and future of mobility
Keywords: Elektrické vozy; autonomní vozy; bod zvratu; mobilita; budoucí technologie; Electric vehicles; autonomous vehicles; cost-benefit analyses; mobility; future technologies