Zjištění úrovně speciální pohybové výkonnosti hráčů volejbalu\\ - Kocáb, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá zjišťováním úrovně speciální pohybové výkonnosti hráčů volejbalu. Testování proběhlo v sezóně 2006/2007. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá charakteristikou volejbalu, pravidly volejbalu a vznikem volejbalu. Dále se v první části zabývám sportovním tréninkem, popisem a rozvojem rychlostních a silových schopností. A rozvojem flexibility. Druhá část řeší vlastní problematiku. Jsou zde tabulky a grafy naměřených a statisticky vyhodnocených údajů.
Detection of the level locomotive performance in vollejball players\\
Keywords: volejbal; sportovní trénink; vývoj; grafy; tabulky; volleyball; sports training; development; graphs; tables.